Vi skal have flere blomster og bier i grøftekanterne

Der er blevet færre områder med planter og vilde blomster, som bierne og de øvrige insekter kan trives i. Og det truer på sigt økosystemet, ikke mindst i forhold til bierne.  

Derfor iværksætter Vejdirektoratet nu et forsøg med øget biodiversitet med flere blomster langs vejrabatterne.  
 
Vejdirektoratet sår blomsterfrø - blandt andet farvestrålende kornblomster, valmuer og trævlekroner, men også spinkle blåklokker og tjærenelliker - på et jordstykke på 3000 kvadratmeter midt i et tilslutningsanlæg på den københavnske vestegn.  
 
- Jeg ser meget positivt på Vejdirektoratets forsøg med at skabe en bedre biodiversitet i vejrabatterne, som kommer ikke alene bier og insekter til gavn, men som også er et lille og forhåbentlig effektivt skridt i den rigtige retning mod en grønnere verden, udtaler transportminister Benny Engelbrecht i en til lejligheden udsendt pressemeddelelse.

transportminister benny engelbrecht biolog

Transportminister Benny Engelbrecht, biolog Christina Steenbeck fra Vejdirektoratet og Thomas Møller fra Natur-Byg sår blomsterfrø.

Rammerne for forsøget bliver et jordstykke inde midt i motorvejskrydset mellem Motorring 4 og Frederikssundmotorvejen syd for Ballerup.  
 
Her vil Vejdirektoratet så blomsterfrø onsdag den 9. oktober, og til næste forår, når planterne er spiret frem, vil Vejdirektoratets biologer undersøge bestanden af insekter og bier på stedet.  
 
- Det er vores forhåbning, at vi til foråret vil møde et blomsterbed, der myldrer af liv, udtaler biolog Christina Steenbeck fra Vejdirektoratet. 

Erfaringer fra et tidligere forsøg på Københavns Universitet viser, at en øget diversitet i floraen meget hurtigt medfører en større artsdiversitet hos insekter i lokalområdet.

I de kommende måneder vil Vejdirektoratet derudover foretage en nærmere analyse af det overordnede vejnet for at finde andre egnede græsrabatter, hvor der kan sås vilde blomster og dermed skabe flere blomstrende vejkanter herhjemme til gavn for naturens liv og det samlede økosystem.  

Seneste nyheder
Tjek olien
08-08-2022

Er du en af dem, som har brugt sommerferien til at køre en fantastisk tur gennem Europa i din bil –…

Læs mere
Kom godt igennem sommeren
01-07-2022

Sommertid er ferietid. Når man er bilejer, så er det oplagt at pakke bilen og kører derudad. Her føl…

Læs mere
Bliv sommerferie-klar
13-06-2022

Det er en god ide, at få bilen serviceret og tjekket inden turen går ud i sommerlandet. Herved undgå…

Læs mere