Salget af plug-in-biler går gennem loftet

Bilsalget dykker fortsat, men markant fremgang til de grønne biler.

Selvom det generelle salg af biler fortsat er ramt af coronakrisen, er interessen og salget af elbiler og plug-in-hybridbiler næsten upåvirket – i nogen tilfælde overgår salget faktisk samme periode sidste år. Det skrive de Dansk Bilimportører i en pressemeddelelse.

Rekordhøjt salg af plug-in
Helt konkret er der et mindre fald i salget af elbiler sammenlignet med samme måned sidste år, men år-til-dato har der aldrig været solgt så mange elbiler som i år, og plug-in-hybridbilerne oplever et rekordhøjt salg for maj måned.

40 % færre solgte
Salgstallene viser, at der fortsat bliver solgt færre biler end normalt på grund af coronakrisen. I maj 2020 blev der således solgt 11.432 nye personbiler, hvilket er 40,1 procent færre biler end i samme måned sidste år.

Ifølge Mads Rørvig, der er ny direktør i De Danske Bilimportører, viser udviklingen, at coronakrisen stadig påvirker og bremser bilsalget i Danmark, men at danskerne i stigende grad prioriterer grønne biler. Han understreger dog også, at der behov for politisk handling for at sikre, at Danmark kommer i mål med den grønne omstilling på transportområdet.

Seneste nyheder
Husk at booke tid til hjulskifte i god tid!
03-04-2024

Når foråret banker på døren med en kraftigere sol og højere temperaturer, er det tid til at få somme…

Læs mere
Vi servicerer også fabriksnye biler
27-02-2024

Har du købt ny bil med fabriksgaranti, så kan du fortsat benytte dit velkendte værksted til service.…

Læs mere
Husk at tænde din baglygter!
12-01-2024

En tur gennem vejnettet i vinterhalvåret afslører, at mange enten ikke husker at tænde baglygterne,…

Læs mere