Nissan stopper produktionen af Datsun

Råddenskaben stikker dybt hos Nissan, som derfor svinger sparekniven over tabsgivende mærker og modeller.

Nissan Motors har planer om at skrotte det kendte bilmærke Datsun som led i en større spareplan.

For at vende udviklingen og forvandle underskud til overskud skrotter Nissan både nogle modeller og forskellige produkter. Et af de mere kendte bilmærker, der ryger i svinget, er det 88 år gamle bilmærke Datsun.

Det skriver Reuters.

- Vi er nødt til at få styr på en redningsplan, men råddenskaben stikker dybt, siger en af Reuters kilder på den japanske fabrik.

Glemte skatten
Den omtalte råddenskab er kommet frem i lyset i halen på afsløringen af, at den ellers hæderkronede topchef Carlos Ghosn er blevet anklaget for at have fortalt skattemyndighederne, at han tjente betydelig mindre, end han gjorde. Resultatet af det var ifølge anklagerne, at Ghosn ikke fik betalt skat af knap 43 millioner kroner. Derudover har Ghosn ifølge anklagerne brugt selskabets penge til privat brug som fx betaling for hans fire børns studier på Stanford University gennem ni år. Alene det løber op imellem tre og fire millioner kroner.

Datsun_Cherry 1973.jpg

Ghosn selv benægter alle anklager. Han hævder, at han er blevet stukket i ryggen af tidligere kolleger, som han mener har begået et kup mod ham.

Sandt eller falsk, Carlos Ghosn blev fyret fra alle sine poster heriblandt jobbet som bestyrelsesformand i Nissan-Renault-Mitsubishi Alliance og sidder i husarrest i Tokyo.

Det engelsksprogede medie Business Insider har en lang og let forståelig gennemgang af hele Ghosn-affæren.

Flere Titan-modeller ryger
Udover Datsun har Nissan angiveligt også planer om at skrotte andre Nissan-modeller, der ikke er overskud i. Heriblandt flere versioner af pickuppen Titan.

Datsun bliver produceret i Indonesien, Indien og Rusland, og en Datsun blev for første sendt ud på vejene i 1931. Egentlig blev Datsun udfaset tilbage i 1986, men Nissan genoplivede bilmærket i 2013.

 På billedet ses en Datsun 100A også kendt som en Datsun Cherry.

Seneste nyheder
Husk at bestille tid til hjulskifte i god tid
25-09-2023

Efteråret er over os, og det er snart tid til at skifte fra sommerhjul til vinterhjul. Hvis du vil v…

Læs mere
Tjek olien efter ferien
08-08-2023

Er du en af dem, som har brugt sommerferien til at køre en fantastisk tur gennem Europa i din bil –…

Læs mere
Bliv køreklar til ferien
13-06-2023

Det er en god ide, at få bilen serviceret og tjekket inden turen går ud i sommerlandet. Hermed undgå…

Læs mere