Godt miljø på autoværkstedet

Hensyn til både miljø og medarbejdere.

Når du som kunde afleverer din bil til service – så lægger du ikke mærke til om miljøet er i orden – det forventer du, at det er. Men hvad er et godt miljø? Og hvad skal der tages højde for?

Når en bil serviceres, så bliver der fx aftappet olie, og oliefilteret skal skiftes. Det kræver miljøbehandling. Der er forskellige væsker, som ved visse typer af service skal skiftes fx kølervæske og bremsevæske. Væskerne skal også miljøbehandles. Skal du have et nyt batteri på – så kræver det også bortskaffelse af det gamle batteri på en miljømæssig forsvarlig måde.

Et autoværksted skal have rumventilation og udsugning til f.eks. udstødningsgasserne fra bilerne inde på værkstedet. Medarbejderne skal på forskellige miljøkurser dels lovbefalede, men også tilbudte kurser. På værkstederne skal der laves arbejdspladsbrugsanvisninger og arbejdspladsvurderinger. Det er vigtigt at få belyst, om der er opgaver, der kan udføres anderledes så eksempelvis tunge løft undgås.

Det koster mange penge, ressourcer og benarbejde for autoværkstederne at sørge for, at miljøet er opprioriteret og i orden. Nu ved du i hvert fald, at det kræver noget energi at have et godt miljø.

Der er således mange gode grunde til at kigge efter Dansk Bilbrancheråd-mærket. Uanset, om man har en ny bil eller en ældre bil, kan man trygt henvende sig på et Dansk Bilbrancheråd værksted, som sørger for sortering med henblik på størst muligt genbrug eller en forsvarlig miljømæssig bortskaffelse.

Seneste nyheder
Bliv vinterklar
06-12-2022

Det kolde vejr er hårdt for bilen, så det bedste du kan gøre, er at få bilen til service inden frost…

Læs mere
Husk lygterne!
07-11-2022

I skumring og tåge skal man være opmærksom på, om man kører med tændte baglygter, så risikoen for ul…

Læs mere
Skift til vinterdæk
11-10-2022

I vintersjap og sne er bremselængden kortere på vinterdæk end på sommerdæk, og derfor er det anbefal…

Læs mere