Book tid til vinterdæk

Den første frost har ramt vejen, og det er tid at gøre bilen klar til vinterhalvåret. Specielt vinterdækkene er det vigtigt at få skiftet til.

Skrevet af Majbrit Berthelsen, mb@dbr.dk

Når temperaturen falder, så kræver det ekstra meget af bilen og dækkene. Derfor er det en god ide at få gjort din bil klar til vinterhalvåret. Gerne ved at give den et service med skift af olie og filtre, og helt sikkert få skiftet til vinterdæk.

Derfor skal du skifte til vinterdæk

Det er vinterdækkene, som sikrer, at du bliver på vejen, selv når der ligger sne, rimfrost, is eller store mængder regn og sjap, og med vinterdæk undgår du bedre en tur i grøften.

Dækkenes gummiblanding er specialdesignet til lave temperaturer, så dækkene er blødere end sommerdæk og helårsdæk.

Desuden har vinterdæk større slidbanedybde end sommer- og helårsdæk, så de er gode til at lede store mængder af regn, sne og sjap væk fra kontaktfladen ved vejen.

Derfor har vinterdæk et bedre vejgreb, selv når det er koldt og sjappet.

Hvornår skal man købe nye dæk?

Da den store slidbanedybde af dækmønsteret er med til at sikre en sikker vinterkørsel, så er det klart, at dækkene ikke må være for nedslidte.

Man anbefaler, at der er 3 mm dybde tilbage, og lovkravet er minimum 1,6 mm dybde. Desuden anbefales det, at dækkene ikke er over 10 år, da gummiet i dækkene ændrer sig over tid.

Som almindelig bilejer kan det være svært at vurdere, om dækkene stadig er gode og lovlige. Men det er helt sikkert noget, som dit værksted hjælper dig med, og hvis du skal have skiftet hjul, så kan de komme med et godt tilbud til dig.

Book en tid, som passer dig.

Du skal skifte til vinterdæk, når temperaturen er under 7 grader på vejbanen, når du kører. Det er koldest lige ved solopgang, så hvis du kører i morgentrafikken, så er det en god ide at få vinterdækkene på tidligt på sæsonen.

Samtidig er det en god ide at få lavet service med skift af olie og filtre, så din bil kører optimalt vinteren igennem.

Hvis du booker tid hurtigt hos dit lokale frie værksted, så er du sikker på at kunne få den tid, som passer ind i din hverdag.

Vi er en del af Frie Danske Værksteder, kom trygt ind til os og få et godt tilbud.

Seneste nyheder
Husk at bestille tid til hjulskifte i god tid
25-09-2023

Efteråret er over os, og det er snart tid til at skifte fra sommerhjul til vinterhjul. Hvis du vil v…

Læs mere
Tjek olien efter ferien
08-08-2023

Er du en af dem, som har brugt sommerferien til at køre en fantastisk tur gennem Europa i din bil –…

Læs mere
Bliv køreklar til ferien
13-06-2023

Det er en god ide, at få bilen serviceret og tjekket inden turen går ud i sommerlandet. Hermed undgå…

Læs mere