Husk at tænde din baglygter

En tur gennem vejnettet i vinterhalvåret afslører, at mange enten ikke husker at tænde baglygterne, eller at bilens automatiske lygtetænding ikke får tændt i tide.

Derfor skal du være opmærksom på, om du kører med tændt baglys – eller om du er en af dem, som er svære at se i mørket. For sidstnævnte kan give farlige situationer i trafikken.

Automatisk tænding er ikke en garanti

Der er forskel på biler. Nogle har altid tændt kørelys for og bag. Andre har kun tændt forlys og skal manuelt have tændt baglygterne ved mørkets frembrud. Mens de sidste altid har tændt forlys og automatisk tænding af baglyset.

Men hvis du er en af dem med automatisk baglygte-tænding, så skal du alligevel være opmærksom. For man kan ikke altid stole på den type lygtetænding, da automatikken nogle gange har svært ved at afgøre, om det er mørkt eller ikke mørkt nok.

Derfor skal du også her huske at være opmærksom på, om du selv lige skal tænde for baglyset.

Eftermontering af lygtetænding ved motorstart

Hvis du har en bil, som ikke selv tænder baglyset, og du ved, at du er typen som glemmer det gang på gang, så er der hjælp at hente.

For på langt de fleste biler kan man få eftermonteret automatik, så kørelyset – både for og bag – tænder, når du tænder for motoren.

Hvis du vælger den løsning, så er der ingen tvivl om, at dine baglygter altid er tændt. Kontakt dit lokale værksted for at høre, om det kunne være en løsning for dig.

Seneste nyheder
Husk at booke tid til hjulskifte i god tid!
03-04-2024

Når foråret banker på døren med en kraftigere sol og højere temperaturer, er det tid til at få somme…

Læs mere
Vi servicerer også fabriksnye biler
27-02-2024

Har du købt ny bil med fabriksgaranti, så kan du fortsat benytte dit velkendte værksted til service.…

Læs mere
Husk at tænde din baglygter!
12-01-2024

En tur gennem vejnettet i vinterhalvåret afslører, at mange enten ikke husker at tænde baglygterne,…

Læs mere